ANKARA / GÖLBAŞI - Gölbaşı Mesleki Eğitim Merkezi

USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ NASIL ALINIR

Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, okul ve kurumlarca yönlendirilen iş pedagojisi kursuna katılabileceklerdir. Kursu  tamamlayarak e-sınavda başarılı olanlara "Usta Öğreticilik Belgesi" verilir. Usta öğreticilik belgesi; ustalık belgesi, işyeri açma belgesi veya en az ön lisans diploması ile birlikte kullanılır.

Usta öğreticilik kursu uzaktan (eğitim videoları) veya kurs kitabı ile yapılabilmektedir.

Kurs sonundaki sınavlar e-sınav şeklinde yapılır.

Kayıt İçin İstenen Belgeler:

1-   Ustalık, işyeri açma belgesi veya en az ön lisans diploma aslı ve fotokopisi (Belgenin aslı kontrol edildikten sonra geri verilecektir.)

2-   Öğrenim durumunu gösterir belge (Diploma, tasdikname, öğrenci durum belgesi vb.)

3-   Kimlik belgesi aslı ve fotokopisi

4-   1 Adet Biyometrik fotoğraf

5-   Okulda müracaat formu doldurulacak. (Müracaat Formu İçin Tıklayınız)

USTA ÖĞRETİCİLİK KURSU DERS MODÜLLERİ:

1-   MESLEKİ EĞİTİM

2-   MESLEK ETİĞİ VE AHİLİK

3-   İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

4-   İLETİŞİM

5-   EĞİTİM PSİKOLOJİSİ

6-   MESLEKİ ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ

7-   ÖĞRETİM PROGRAMLARI UYGULAMALARI

8-   KALİTE VE VERİMLİLİK

9-   ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ

USTA ÖĞRETİCİLİK KURSU İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR:

3-   EĞİTİM VİDEOLARININ TAMAMINI İZLEDİKTEN SONRA VE OKULUMUZUN İNTERNET SAYFASINDA BULUNAN USTA ÖĞRETİCİLİK(İŞ PEDEGOJİSİ) KURS KİTABINI ÇALIŞTIKTAN SONRA OKULLA  GÖRÜŞÜLECEK. (Kurs Kitabı İçin Tıklayınız)

4-   OKUL E SINAV ONAYI VERECEK.

5-   E-SINAV ONAYI VERİLDİKTEN SONRA, kamu bankalarının ATM leri MEB ÖDEMELERİ bölümünden veya internetten https://odeme.meb.gov.tr sayfasından(KALFALIK, USTALIK VE USTA ÖĞRETİCİLİK E-SINAV);  600 TL. Yatırarak Merkezimizden sınav giriş belgesi alınacaktır.

Yayın: 13.12.2012 - Güncelleme: 07.03.2024 11:37 - Görüntülenme: 9629